Alle energieleveranciers (35) in 2023 l Welke is de beste? (2023)

Laatste update:

Ben je op zoek naar de beste energieleverancier voor 2023? Welke leverancier de beste is, is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van wat jij belangrijk vindt. Ga je voor de laagste prijs, duurzaamheid of de beste service? In onze energievergelijker kies je gemakkelijk de beste leverancier voor jouw situatie.

Let op: het aanbod op onze website kan dagelijks verschillen

Door meer rust in de markt verwachten we in 2023 een lagere gasprijs op de inkoopmarkt. De tarieven die de leveranciers aanbieden kunnen erg van elkaar verschillen. Dit komt doordat zij andere inkoopmomenten en -strategieën hanteren. Check daarom in de vergelijker of je goed zit. Je kunt je ook aanmelden voor onze energie alert. Dan houden wij je op de hoogte over de ontwikkelingen op de energiemarkt en de nieuwste deals. Voor meer uitleg over de situatie bekijk hier ons advies.

Hieronder vind je een overzicht van energieleveranciers die zijn opgenomen in onze vergelijker. Vergelijken van energieleveranciers en overstappen is kosteloos. Als je bij ons overstapt, ontvangen wij van de energie leverancier een vergoeding. Dit is gemiddeld zo’n 2% van de contractwaarde. Door deze afspraken te maken kunnen wij onze diensten kosteloos blijven aanbieden. Overstappen.nl is volledig onafhankelijk: de vergoeding zal nooit een rol spelen in de uitkomst van de vergelijker.

In het overzicht vind je bijna alle energieleveranciers die energie aanbieden op de Nederlandse markt in 2023. Al deze leveranciers beschikken allemaal over een leveringsvergunning van de ACM, de toezichthouder van de Nederlandse energiemarkt.

(Video) Let op gevaar! Huisstof of kankerverwekkende stoffen? Het ABC van stofklassen en stofzuigers

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

(Video) Edd China’s Workshop Diaries Ep10 (RWC Sharkbite Air Install, Fastest Electric Ice Cream Van Part 7)

De energieprijzen van energieleveranciers veranderen continu. Er is dan ook niet één energieleverancier het duurst of goedkoopst voor alle consumenten. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, die zowel bij de consument áls de energieleverancier liggen. Wij zetten enkele factoren op een rijtje.

De leverancier mag zelf de tarieven voor stroom en gas vaststellen. Zo heb je drie type contracten, het nieuwere dynamisch energiecontract,een variabel of een vast contract. Bij een dynamisch contract betaal je stroom- en gasprijzen tegen de op dat moment geldende inkoopprijzen. In een variabel contract mogen de tarieven twee keer per jaar gewijzigd worden. Dit gebeurt aan de hand van de ontwikkelingen op de energiemarkt. Tegenwoordig zien we ook ‘hybride’ variabele contracten, waarbij de prijs regelmatiger kan worden aangepast. In een vaste contract heb je de keuze uit een looptijd van 1, 3 of 5 jaar. De gehele contractduur betaal je hetzelfde bedrag. Dit biedt zekerheid voor jou én de leverancier. De stroom- en gastarieven voor vaste contracten liggen vaak lager dan variabele contracten.

Iedere energieleverancier wil zoveel mogelijk nieuwe klanten aansluiten. Door de concurrentie op de energiemarkt moeten energieleveranciers zich aantrekkelijk maken door scherpe tarieven aan te bieden. Daarom proberen energieleveranciers met welkomstkortingen en actietarieven jou ervan te overtuigen om naar hen over te stappen.

Mooi meegenomen: je hoeft de prijzen niet zelf naast elkaar te zetten. Wij doen dit voor je in onze energievergelijker. Binnen 3 minuten zie je wie de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie is.

Hoeveel je precies per maand gaat betalen, is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen wensen en verbruik. Als je meer stroom of gas verbruikt, ga je ook meer betalen. Daarnaast kan het zijn dat je iets meer gaat betalen voor energie wanneer je kiest voor duurzame energiebronnen. Al jouw wensen tezamen zorgen dus voor de uiteindelijke prijs die je gaat betalen. In onze energievergelijker kan je met de diverse filters in een handomdraai een nieuwe energieleverancier vinden die aansluit op jouw wensen.

Ook overheidsheffingen spelen een rol in de tarieven van energieleveranciers. Een groot deel van de stroom- en gasprijs bestaat uit belasting. Zo betaal je energiebelasting en btw. De hoogte van deze belastingen wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld.

Ben je benieuwd of jouw energiebelasting in 2023 ten opzichte van vorig jaar stijgt of daalt? Maak dan gebruik van onze handige tool op de energiebelastingen van 2023. Ook kun je hier terecht voor meer informatie over de energiebelasting en de ontwikkeling ervan.

Wat de beste energieleverancier van 2023 is, hangt van je persoonlijke wensen. Zo vindt de een duurzaamheid een belangrijke factor, terwijl de ander juist de prijs van groot belang vindt. Ook kun je rekening houden met andere factoren zoals de hoogte van de terugleververgoeding of de klantervaringen van anderen. Wat de beste energieleverancier is voor jou, kun je voor zelf bepalen aan de hand van een aantal criteria.

Als je wilt weten wie de groenste energieleverancier van Nederland is, kan je het onderzoek van onze partner Wise raadplegen. Zij voeren dit onderzoek jaarlijks uit in samenspraak met Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Van de grote namen springen OM | Nieuwe Energie, Powerpeers en Pure Energie eruit als de duurzaamste energieleveranciers. Namen als Qwint en United Consumers komen juist nadelig uit dit onderzoek.

(Video) Lost & Found | Critical Role | Campaign 2, Episode 13

In 2021 zijn er door de hoge energieprijzen een aantal energieleveranciers failliet gegaan. Voor veel consumenten geeft de grootte van een energieleverancier een beeld van de betrouwbaarheid. Hoe groter de leverancier, hoe kleiner de kans dat deze omvalt, is de gedachte. Toch willen wij benadrukken dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Ook kleine leveranciers kunnen er financieel gezien uitstekend voor staan. De grootste energieleveranciers van Nederland zijn: Vattenfall, Essent en Eneco.

Om een beeld te krijgen van de service van een leverancier is het slim om naar de beoordelingen van anderen te kijken. Als er uit je eigen omgeving niemand bij de betreffende leverancier zit, kun je de beoordelingen van klanten lezen op onze website. Bij iedere leverancier bieden wij namelijk de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten.

Wil je overstappen van energieleverancier, maar heb je nog vragen over het overstappen? Zit je bijvoorbeeld een periode zonder gas, water en licht of heb je andere twijfels? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Daar kom je eenvoudig achter door onze vergelijker te gebruiken. Filter op jouw voorkeuren en zie direct uit welke leveranciers je kunt kiezen.

  Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Welke leverancier als duurste uit de bus komt verschilt namelijk per situatie. Zo hebben het type contract, je verbruik en persoonlijke voorkeuren invloed op de prijs.

  Wil je weten wat de goedkoopste energieleverancier op dit moment is? Dan kun je daarvoor de energievergelijker gebruiken. De goedkoopste leverancier komt altijd bovenaan te staan, geheel afgestemd op jouw wensen.

  In 2023 heeft de ACM een vergunning verleend aan 60 energieleveranciers voor stroom en 58 voor gas in Nederland. Dus zoveel zijn er momenteel actief, waarbij je je als klant bij kunt aanmelden. De volledige lijst is terug te vinden op de website van de ACM. Niet alle energieleveranciers produceren overigens hun eigen energie. Een aantal leveranciers kopen de stroom en gas in en verkopen dit vervolgens door aan consumenten. Zij hebben dus geen eigen leveringsvergunning nodig als zij samenwerken met een vergunninghouder.

In het onderstaande overzicht zie je alle energieleveranciers die energie aanbieden op de Nederlandse markt. Deze leveranciers beschikken allemaal over een leveringsvergunning van de ACM, de toezichthouder van de Nederlandse energiemarkt.

 • All in power
 • ANWB Energie
 • BouwEnergie
 • Budget Energie
 • CEN B.V.
 • Chiriqui B.V.
 • Clean Energy
 • CNS
 • Coolblue energie
 • Daytona B.V.
 • DELTA
 • DGB energie
 • E.ON
 • EasyEnergie
 • Electrabel
 • Eneco
 • Energie VanOns
 • energiedirect.nl
 • Energyhouse
 • EnergyZero
 • ENGIE
 • Essent
 • Frank Energie
 • GP Groot
 • Greenchoice
 • Greenfoot Energy
 • GreenNL
 • GroeneStroomLokaal
 • Groenpand
 • Gulf Gas + Power
 • HalloStroom
 • HEM
 • Hezelaer Energy
 • Holland Energie
 • HVC
 • Innova Energie
 • iQ-energie
 • Kikker Energie
 • MAIN Energie
 • Mega
 • Mijndomein
 • NextEnergy
 • NieuweStroom
 • Noord Energie
 • om | nieuwe energie
 • Oxxio
 • Powerpeers
 • PSV Energie
 • Pure Energie
 • Qwint
 • RWE
 • Scholt Energy
 • SEFE Energy
 • Shell Energy
 • The Bill Doctor
 • Tibber
 • TotalEnergies
 • UnitedConsumers
 • Vandebron
 • VanHelder
 • Vattenfall
 • Vrijopnaam
 • Windunie
 • WoonEnergie
 • ZonderGas
 • Zonneplan

(Video) How much money I spend as a Digital Nomad in Bali

Energieleveranciers vergelijken

Onze klanten zeggen:

Bel

Binnen: 1 minuut

Whatsapp

Binnen: 15 minuten

Mail

Binnen: 2 uur

Chat

Begin chat

Binnen: 4 minuten

(Video) Wat gebeurt er tijdens het ademen van Wim Hof? 1. Dementie voorkomen: deskundige tips van een arts! 2. Zemnian Nights | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 11 3. Removing 80% of the Stomach (Institute of Human Anatomy) 4. Fat Chance: Fructose 2.0 (University of California Television (UCTV)) 5. The HOLY GRAIL of Precision Machining | SIP Hydroptic 6 Jig Borer (Cutting Edge Engineering Australia) 6. Hoe u een gratis zakelijke mentor kunt vinden – Programma voor zakelijk mentorschap

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 11/16/2022

Views: 6400

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.

© 2023 Loxyle. All Rights Reserved.